forum
=> Daha kayıt olmadın mı?forum - KARNIBAHAR
Burdasın: forum => HABERLER => KARNIBAHAR |
|
anestezistt%28WEBMASTER%29 (şimdiye kadar 83 posta) |
KARNIBAHAR Fosfat ve potasyum ihtiva eden ve içeriğinde, kadınları göğüs kanserine karşı koruyan 'indol-3 karbonal' bulunan karnıbaharın, lahanadaki besin değerinin çoğuna sahip olduğunu bildiren uzmanlar, "Karnıbahar çiçek olduğu için, bol bol fosfor ve vitaminleri, cinsiyet hormonu, bol E vitamini ve protein içerir. Bu maddeleri ile cinsel gücü arttırır, buna bağlı olarak kalp rahatsızlıklarını da giderir. Sinirleri ve beyni iyi çalıştırır, onların yıpranmasını önler" diyorlar. Karnıbaharın yenilen kısmı; başını (kellesini) oluşturan çiçeklik ve çiçekleridir. En makbul karnabaharlar başı sıkı olanlardır. FAYDALARI _Başta potasyum minerali olmak üzere, beden için yararlı önemli besin maddelerini bolca içermesinin yanı sıra; _Tüm Turpgiller'deki sebzeler gibi bedenin kansere yakalanma rizikosunu aza indirger: Özellikle kalınbağırsak ve mide kanserlerine karşı etkilidir. _Antioksidan madde yönünden de zengin olduğu için kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme riskini de azaltır. _Demir minerali oranı yüksek olduğu için kansızlığı önler. _Potasyum minerali yönünden zengin olduğu için de yüksek tansiyonu düşürür, tansiyonu belli düzeyde tutar. Dikkat: Bu etkilerinden yararlanmak için karnıbahar haftada 2-3 kez yenilir. Ancak, tüm Turpgiller'deki sebzelerde olduğu gibi karnıbahar da bedenin iyot emilimini azaltır, özellikle içme suyunda iyodun az olduğu yörelerde sıkça karnıbahar yiyenler iyotlu besinler ya da iyotlu tuz almaya özen göstermelidir. Kış günlerinde bolca bulunan bu sebzeyi sıkça tüketmekte fayda var.......... |
Bütün konular: 130
Bütün postalar: 138
Bütün kullanıcılar: 40
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse
